Mozaik

81 méteres Magyarország legmagasabb lakóháza

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Szolnok közepén, a Jubileumi téren áll Magyarország legmagasabb lakóháza, ami 180 családnak ad otthont, írja a Blikk.

A lap tudósítása szerint a 81 méter magas épületet nem nehéz megtalálni, olyan, mint faluhelyen a templom tornya.

A legfelső emeleten élők elmondhatják magukról, hogy náluk hazánkban senki nem lakik magasabban. Egyikük Béresné Erzsébet, aki a Szolnoktól ötven kilométerre lévő Jászdózsán élt sokáig, de mozdonyvezető fia akart itt, a városban lakni.

Amikor aztán megmutatta, melyik lakást szemelte ki, nyeltünk egy nagyot, nem erre számítottunk, de az igaz, a munkahelyéről, a pályaudvarról tényleg két perc alatt hazaér

– magyarázta.

A fiáék később egy nagyobb lakásba költöztek, így kizárólag az övé lett a 22. emeleti otthon immár 15 éve.

A lakás hátrányai között említette, hogy meleg van, ezért kell a légkondi, hiába van magasan, az utca zaja is felér oda, ráadásul a poloskák miatt csak behúzott függönynél lehet szellőztetni.

Viszont az fantasztikus, meddig ellátni, imádom a viharok alatt a lezúduló esőfüggönyt, a cikázó villámokat bámulni. Augusztus huszadikán viszont át szokott hívni a szembe szomszédom, a tűzijátékok az ő oldaláról lehet megcsodálni

– tette hozzá.

Az elmúlt másfél évtizedben egyszer, egy áramszünet alatt fordult elő, hogy a három liftből egy sem működött. Akkor lesétált 22 emeletet, de annyi elég is volt egy életre számára.

Kapcsolódó
Egy izlandi szigeten áll a világ legmagányosabb háza
Közel száz éve nem lakják a szigetet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik