Mozaik

Ma nyitott az ország első állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja

DinoPark KÖKI Budapest
DinoPark KÖKI Budapest
Egyedülálló szórakoztató és oktató park a budapesti KÖKI Bevásárlóközpont tetején. A 1,5 hektáros területen elterülő mezozoikumi környezet dinoszauruszok robotizált és statikus modelljeivel.

Magyarország első, állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkjában életnagyságú dinoszauruszai közül  harminc mozog is. Egy éven át készültek és huszonöt kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a dinó rajongókat – adta hírül a Lelépő.

Paleontológusok szakértői segítségével tervezett, mérethű dinoszauruszokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a DinoPark KÖKI Budapest szórakoztató parkba.

DinoPark KÖKI Budapest

25 helyszín és 80 dinoszaurusz modell várja az érdeklődőket

A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki. Az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológia játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élet- és mérethű állatokkal.

DinoPark KÖKI Budapest

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú mamenchisaurus

Elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Pilsen városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe. Itt készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható.

Kapcsolódó
Laposfejű törpedinoszauruszt fedeztek fel Erdélyben
Transylvanosaurus két méter hosszú volt és két lábon járt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik