Mozaik

Meztelenül, szigonypuskával lőtt pontyot az orvhalász a Duna holtágában

pixabay
pixabay
A Mosoni-Duna holtágán egy régóta figyelt orvhalász, meztelenül úszva a folyóban szigonypuskájával lőtt pontyot hozott ki a partra. A halőrök elkapták és feljelentették.

A „régi ismerős” autóját a halőrök Győrnél, a szigetközi úton, a vízmű telephely környékén pillantották meg. Az éjszakai életben is ismert illetőt korábban egy másik helyszínen is figyelték halgereblyézés miatt, de elkapni akkor nem sikerült – írta meg beszámolójában a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége.

A férfit a kocsijánál várták meg, akinek a slusszkulcsát is megtalálták az autó kerekénél, így biztosították, hogy nem tud elhajtani a helyszínről.

Nem is vihetett ugyanis magával kulcsot az orvhorgászatra, mert kiváló úszóként meztelenül, egy szigonypuskával a kezében és a remélt rabolt halnak egy hátizsákkal indult neki a holtágnak.

A férfi végül egy három kilogrammos ponttyal ballagott ki a vízből, amikor tetten érték. A halőrök visszatartották, rendőrt hívtak, akik az orvhalászt elvitték a kapitányságra. A halőrök információi szerint a rapsic több esetben a parton rejtette el a kilőtt halakat, majd később visszament értük. Ha munkában volt, segítséget kért az ottani hajléktalanoktól is, hogy az arra járó autók esetében akadályozzák az őrök közlekedését különböző módszerekkel.

Facebook/Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetsége

Az orvhalász ellen a szövetség a rendőrségen és az illetékes halászati hatóságnál is feljelentést tett.

Kapcsolódó
Egyre gyakoribbak a gereblyéző orvhorgászok a Balatonnál
Egyikük, mint visszaeső hosszú évekre szóló, akár 10 éves eltiltásra számíthat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik