Mozaik

Az év leglátványosabb repülős eseményét tartják Szegeden

Facebook/Szeged International Airshow • SZIA
Facebook/Szeged International Airshow • SZIA
Szárnyon sétáló pilóta, kötelékrepülések és éjszakai légishow a programok között.

Péntektől szombatig légi produkciók, különleges repülőgépek, helikopterek, hidroplánok, extrém mutatványok és pirotechnikai bemutatók is várják a látogatókat a Szeged International Airshow-n, az év leglátványosabb repülős eseménye lesz – ígérik a szervezők a honlapjukon.

A szegedi repülőtéren nyolcadik alkalommal rendezik meg a légiparádét. A légi programok mellett idén a földközeli látnivalókból sem lesz hiány.

A program péntek délután kezdődik ejtőernyős, műrepülős, helikopteres és hidroplános bemutatóval. Az eseményen mások mellett bemutatkozik Besenyei Péter műrepülő világbajnok is egy Corvus Racer géppel. Majd olyan gépkülönlegességek is felszállnak, mint például a Boeing Stearman duplafedeles és a YAK-55-ös, de oldtimer vitorlázó gépeket is láthat a közönség.

A nappali program után pirotechnikával kísért látványshow-val, valamint éjszakai ugrásokkal szórakoztatják a vendégeket. A helikopterek és repülők mellett Szeged égboltját drónok festik majd színesre. Ezután a résztvevők éjszakai sétarepülésen vehetnek részt.

Szombat délelőtt siklóernyősök repülésével, sárkányrepülőkkel, repülőmodellezőkkel és ejtőernyős formaugrásokkal folytatódik a légiparádé. Délután látható majd a T-28 Trojan amerikai felderítőgép, az MI-2 Heliforce helikopter, az Aeroexpress Cessna 206 hidroplán is, valamint több produkciót is megismételnek a pénteki napról. Éjszaka a vendégeknek szintén lesz lehetőségük sétarepülésre. (MTI)

Kapcsolódó
Leterhelt a honvédség, elmarad a szolnoki légiparádé
Több évtizedes hagyomány az augusztus 20-i légibemutató.
Olvasói sztorik