Életmód

Helikopterről ugrottak a rendőrök a Balatonba

police.hu
police.hu
Vízből mentési gyakorlatot tartottak a Készenléti Rendőrég egységei, valamint a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai Zamárdiban.

Zamárdiban  egy sajtónyilvános eseményen a légirendészek, a bevetési osztály munkatársainak segítségével több módszert is bemutattak, hogy hogyan tudják a bajba jutott embereket kiemelni a vízből – írta közleményében a police.hu.

Az érdeklődők láthatták, hogy az MD500-as helikopterhez rögzített kötélen szállították a mentő személyt a helyszínre, aki a bajbajutottat magához csatolta, majd mindkettőjüket a partra vitték.

Az MD902-es helikopter alkalmas arra, hogy a gép fedélzetéről alpintechnika alkalmazásával kötélen csússzon a mentést végző a kimentendő személyhez, majd a segítségre szorulót magához rögzítve a gép a partra vigye őket. A gyakorlat során mindkét típusú géppel a csúszótalpon történő szállítást is bemutatták.

police.hu

A Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya a kiemelten speciális rendőri felkészültséget igénylő esetek mellett ellátják a rendőrség vízből mentési feladatait és segítséget nyújtanak speciális mentésekben. A vízből mentési gyakorlatot az egység erre kijelölt és végzettséggel rendelkező állománya hajtotta végre, ők az „Alpin-csoport” tagjai.

Ide kattintva elolvashatják a vízimentők tanácsait arról, hogyan strandoljunk biztonságosan!

Kapcsolódó
Mentőmellényálványt avattak a Balatonnál
Vízközeli területeken, sétányokon, kikötőkben állítják fel az állványokat, és a rajtuk található mellényeket bárki ingyen használhatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik