Mozaik

Lovas és kutyás egységeket is bevet a rendőrség a Balatonnál

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Az újra megrendezendő nagyfesztiválok miatt is erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál, ahol a korábbi évekhez hasonlóan középiskolások is segítik majd a bűnmegelőzési munkát – közölte a Somogy megyei rendőrfőkapitány az MTI-vel.

Molnár Gábor, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöki feladatait ellátó Somogy megyei főkapitány a sajtótájékoztatójukon elmondta, hogy az érintett megyéktől és a Készenléti Rendőrségtől érkező “megerősítő erőkkel” garantálni tudják a Balaton és a Velencei-tó közbiztonságát. A feladatuk minden évben más, hiszen a közbiztonságot, valamint a turizmust meghatározó események folyamatosan változnak. Példaként a koronavírus-járványt, a Magyarországhoz közeli háborút és az inflációt említette.

Kapcsolódó
Alig lehet közlekedni, buszokra ültetnék a siófoki nyaralókat
Siófok közúti forgalma a nyári hónapokban és a frekventált időzónákban nagyvárosi forgalommal vetekszik.

Az érintett megyei rendőr-főkapitányságok bűn- és balesetmegelőzési, valamint kommunikációs munkáját összehangoló BKKB 1991-től áll fel nyaranta, hogy az üdülőövezetekben a turistaszezonban nagyobb biztonságot teremtsen. Idén június 1-től szeptember 15-éig működik majd Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye részvételével.

Beszélt arról is, hogy „a Balaton egy 74 kilométer hosszú városnak tekinthető”, ahol nyaranta egymillióra is megnő az itt élők és a vendégek száma, egy-egy kánikulai napon egyszerre 200-250 ezer ember is a vízben tartózkodik. Ugyanakkor eltérőek a partszakaszok adottságai, így mindenhol más kihívásnak kell megfelelniük a rendőröknek.

A Balaton déli partjáról szólva elmondta, hogy a Somogy megyei főkapitányság száz embert csoportosít át nyárra erősítésként.

Idén is a siófoki rendőrkapitányságon kialakított műveleti központból irányítják a partszakasz közbiztonságának védelmét

– jegyezte meg.

A Készenléti Rendőrség lovas és kutyás szolgálata is jelen lesz a siófoki Petőfi sétányon vagy a fesztiválokon, “amikor szükség van rá.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákjai most nem a Balatonnál, hanem a fővárosban végzik a gyakorlatukat, de a középiskolások a korábbi évekhez hasonlóan idén is segíteni fogják a bűnmegelőzést

– mondta Molnár Gábor.

Kapcsolódó
Az eső ellenére csökken a Balaton vízszintje
20 centiméterrel elmarad a tavasszal kívánatos 120 centiméteres üzemi vízszint-maximumtól.
Olvasói sztorik