Virágzó vidékünk

Csodás panorámát kínál a Balaton legújabb kilátója

szilágyi ramóna
szilágyi ramóna
A balatonlellei Kishegyről kitárulkozik előttünk a magyar tenger.

A balatonlellei Kishegy a balatoni panoráma, a boros pincék és éttermek miatt is kedvelt kirándulóhely, ahol az öreg erdők Szűcs László erdőfelügyelő, Balatonlelle első polgármesterének kezdeményezésére kaptak először közjóléti rendeltetést, írta a Lellei Újság.

Kapcsolódó
Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.

A Kishegyen lévő parkerdőbe mintegy 30 éve telepített asztalok, padok és egyéb, fából készült szabadtéri berendezések állapota mára jelentősen leromlott. A terület gazdája, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egy sikeres pályázatnak köszönhetően jelentős korszerűsítéseket végez és végzett a területen.

A Kishegyen elkészült a Balaton legújabb kilátója, a fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a magyar tengerre. A tájba simuló építményből gyönyörű látkép tárul elénk a Balaton-felvidék tanúhegyeire, a déli part magaslataira – balatonboglári gömbkilátó, Fonyódi-hegy – és településeire, így Balatonboglárra, Fonyódra és Balatonlellére.

szilágyi ramóna

A Kishegyen folyamatosak a munkálatok: kiszélesítették az odavezető utat, információs táblákat helyeztek ki és játszóteret is építettek. A fejlesztés keretében a parkerdőben asztalok, padok felállításával és szalonnasütő-hely kiépítésével szeretnének a kirándulók kedvében járni.

A projekt megvalósítása során mini tájfutó-pályát és terepkerékpáros-pályát is kijelölnek.

Kapcsolódó
Balatonlelle adventi büszkesége a fából faragott betlehem
A nagyméretű szoborcsoport a nyári fafaragó tábor alkotóinak keze munkáját dicséri.
Olvasói sztorik