Virágzó vidékünk

Éjszakai világítást is kapott a lila-hegyi kilátó

Most a lila-hegyi kilátó belső részét tették rendbe.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tavaly újította fel a lila-hegyi kilátót külső faelemekkel, amely most a környezethez illeszkedő teret és éjszakai világítást kapott, írja a Kisalföld.

A korábban csak geodéziai toronyként működő, faelemekkel borított kilátó ezentúl turisztikai célokat is szolgál, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tavaly áprilisra újította fel és bővítette bővítette a Nyúl és Győrújbarát között álló lila-hegyi kilátót, amely most a környezethez illeszkedő motívumokat kapott, valamint egyedi, éjszakai világítással is ellátták.

Ebből a kilátóból az Alpokalja is megcsodálható
Megtartja geodéziai funkcióját, és turisztikai célokat is szolgál.

A tengerszint felett 313 méter magasan álló toronyba hatvan lépcsőfokon lehet feljutni, a 11,7 méter magasan kiszélesített terasz várja a látogatókat. A bakancsos turisták különösen kedvelik a helyet.

A kilátó hengerének belsejét a megbízott vállalkozó megtisztította a graffitiktől, majd a környezethez illeszkedő motívumokat kapott. Egyedi, 120 fokos szögben éjszakai világítást is felszereltünk a kilátóhoz, s a tetőn fényképek segítségével földrajzilag is könnyebben eligazodhatnak a turisták

– mondta el Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója, utalván arra is, hogy a létesítmény fejlesztése tovább folytatódik.

Fa harangtornyok az eldugott beregi falvak gyöngyszemei
Az ország legkeletibb csücske is rejteget különlegességeket.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik