Virágzó vidékünk

Ebből a kilátóból az Alpokalja is megcsodálható

Megtartja geodéziai funkcióját, és turisztikai célokat is szolgál.

Újabb turistacsalogató beruházással kedveskedett a természetbarátoknak a Kisalföldi Erdőgazdaság. A nemrégiben átadott pannonhalmi lombkorona tanösvény után április 27-én megnyitották a Nyúl és Győrújbarát közötti, 64 millió forintból felújított és bővített Lila-hegyi kilátót.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az erdőgazdaság 2017 februárjában írt ki pályázatot a Győr-Moson-Sopron megyében lévő objektum korszerűsítésére. A Ravazdi Erdészet területén, a Lila-hegyen álló, vasbeton építményt – melyet 1977-ben építettek – évtizedekig földmérésre használták, de állaga úgy leromlott, hogy látogatása életveszélyessé vált. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ötletére és megvalósításában döntöttek a bővítése mellett úgy, hogy a meglévő szerkezet az eredeti funkció megtartása mellett kilátóként is működhessen.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A faelemekkel borított kilátó így eredeti funkcióját megtartva immár turisztikai célokat is szolgál. A tengerszint felett 313 méter magasan álló létesítmény tetejéről csodálatos panoráma tárul a szemlélődő elé, ahonnan jó időben Sopronig és az Alpokaljáig is ellátni.

Kiemelt kép: Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik