Virágzó vidékünk

Balatonlelle adventi büszkesége a fából faragott betlehem

A nagyméretű szoborcsoport a nyári fafaragó tábor alkotóinak keze munkáját dicséri.

Az Adventi Fények Ünnepén csodaszép betlehemet adtak át Balatonlellén.

Augusztus végén a Lölle Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére Balatonlelle adott otthont egy fafaragó tábornak. Az önkormányzati támogatásért cserébe az alkotók felajánlották a saját maguk által faragott betlehemet a városnak, írja a likeBalaton.hu.

Felállították az ország karácsonyfáját
Vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret a fővárosban.

A nagyméretű szoborcsoportot így a nyári fafaragó tábor alkotóinak keze munkáját dicséri. A betlehem stílusosan egy fa házikóban helyezkedik el, melyet illatos fenyőágakkal és szép fényekkel díszítettek. A park ünnepi köntösbe öltöztetése 32 balatonlellei vállalkozó összefogásnak köszönhető.

Fotó: Keszthelyi Zoltán

A rendezvényhez csatlakozott az a frissen alakult helyi vállalkozói klub, melynek első akciója a park ünnepi díszbe öltöztetése volt. Fogadj örökbe egy fényfűzért szlogennel 15 égősort, világító díszeket helyeztünk ki és egy óriási szénabála-angyalkát is készítettünk. Mi magunk másztunk a fákra, csavartuk az égősorokat, dekoráltuk a betlehemi házikót és anyagilag is hozzájárultunk az óriás adventi koszorú dekorálásához, a fenyőágak beszerzéséhez

– mondta Fárbás Tímea, a vállalkozó klub szóvivője a portálnak.

A fafaragó tábor résztvevői, akiknek a csodás új betlehemet köszönhetjük: Kiss János (Budapest), Nagy János (Gyékényes), Tapolcai Sándor (Balatonfenyves), Naszvadi István (Pakod), Babodi László (Karád), Dolbert Ferenc, Horváth László, Berdán Péter, Vajda Máté, Segesdi Zoltán, Novák Ádám (Balatonlelle).
A tábort a ,,Lölle” Hagyományőrző Egyesület koordinálta, az elnöke: Dolbert Ferenc.

Fotó: Keszthelyi Zoltán

Kiemelt kép: Keszthelyi Zoltán

Elkezdődött az adventi időszak, ünnepi díszbe öltözött az ország
Meggyúlt az adventi koszorú első gyertyája is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik