Mozaik

Európa legszebb karácsonyi vásárába indít vonatot a MÁV

Az előző évek nagy népszerűségnek örvendő vonata, a Zágráb Advent expressz idén is útnak indul Pécsről Zágrábba. A december 14-én közlekedő járat Dombóváron és Kaposváron is megáll. Az étkezőkocsiban forralt bort iszogatva hangolódhatnak rá az utasok a horvát főváros fantasztikus karácsonyi hangulatú, ünnepi díszbe öltöztetett vásárára.

A korábbi évek sikerén felbuzdulva a MÁV-START idén is indít vonatot december 14-én Zágrábba, Európa egyik legszebb adventi vásárába, olvasható a vállalat hétfői közleményében.

A vonat 6:33-kor indul a pécsi vasútállomásról – Zágrábig Szentlőrincen, Dombóvár alsónál, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen áll meg; 11:42-kor ér a horvát fővárosba. A zágrábi pályaudvarról aznap 18:30-kor indul vissza a baranyai megyeszékhelyre. A szerelvény hét – egyenként 80 ülőhelyes – kocsiból és egy étkezőkocsiból áll. A vonatra a felnőtteknek 29, a 14 éven aluli gyerekeknek 19 euróba kerül a – helybiztosítást is magában foglaló – retúrjegy.

Az előző években a zágrábi adventi járat gyakorlatilag teljes kihasználtsággal közlekedett, félezernél is többen vették igénybe. A várható nagy érdeklődés miatt érdemes már most megvásárolni a jegyeket.

A Zágráb Advent expressz esetében – a horvát határrendészeti szervek kérésére – az utasoktól a jegyváltáskor néhány személyes adat (név, születési dátum, állampolgárság, határátlépésnél használt okmány száma, elérhetőség) megadását kérik a pénztáraknál.

Zágráb 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is elnyerte a legszebb karácsonyi vásár címet Európában a European Best Destinations (EBD) portál online szavazóinak értékelése alapján. A szép sorozat tavaly szakadt meg, de akkor sem volt oka szomorkodni a városnak, mert második helyen végeztek.

Bővebb információt ide kattintva olvashatsz a vonatútról.

Csodájára járnak egy erdélyi karácsonyi vásárnak
Talán még sosem hallottál róla, de a képeket látva biztosan útnak akarsz majd indulni.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik