Mozaik

Szaloncukor angyallal segíti a rászoruló családokat a Vöröskereszt

Sárközi Ákos Michelin-csillagos mesterszakács és Pataki Zita ismert tévés személyiség már csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Magyar Vöröskereszt és  a Lector Fordítóiroda idén is útjára indítja Szaloncukor angyal elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében szaloncukorra gyűjt a rászoruló családoknak – közölte az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában a szervezet főigazgató-helyettese.

Feltöltődés a léleknek Micimackó karácsonya
A barátság és a karácsony gyönyörű története.

Nagy Gábor hangsúlyozta, hogy negyedik alkalommal szervezik meg az akciót egy nagy fordítóirodával közösen. Az elmúlt években 14 megyében 1600 család karácsonyát sikerült gondtalanabbá tenni. Az elmúlt évekkel szemben, amikor egy ezt a célt szolgáló telefonos hívással lehetett pénzt adományozni, idén online várják a felajánlásokat december 8-ig a szaloncukorangyal.hu weboldalon, írta az MTI.

Céljuk, hogy az akció végére összegyűlt adományokból minél több szaloncukrot tudjanak vásárolni a rászoruló gyerekeknek, amelyeket aztán a Magyar Vöröskereszt juttat el az egyes megyék legszegényebb településeire.

Bíznak abban hogy, minél több vállalat, illetve magánember csatlakozik majd adománygyűjtő kampányhoz. Sárközi Ákos Michelin-csillagos mesterszakács és Pataki Zita ismert tévés személyiség már megtette ezt: ők idén is örömmel vállalaták, hogy a karitatív kezdeményezést aktívan segítik.

A Szaloncukor angyal számlaszáma: 10405004-00026542-00000005

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik