Életmód

320 fiatal önkéntes vigyázott a strandolókra nyáron a Balatonnál

A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen.

Sokan töltötték idén is pihenésüket a Balatonnál, ennek gondtalan elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén 13. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban 320 fiatal önkéntes vett részt, feladatuk a vízben és a vízparton szerzett sérülések ellátása volt 12 Balaton-parti település 19 strandján, június 28. és augusztus 20. között – írja a Magyar Vöröskereszt.

Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.

Az önkéntesek idén sem tétlenkedtek, 2735 esetben nyújtottak segítséget

A leggyakoribb sérülések a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések vagy a különböző sportsérülések, rosszullétek tartoztak. A nyár folyamán szerencsére csak egyetlen alkalommal kellett újraélesztést alkalmazni: a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszonnegyedik munkanapján a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonfenyvesen élesztettek újra egy 60 év körüli nőt, aki fürdőzés közben lett rosszul.

Július 20-án volt a legtöbb dolga az önkénteseknek, ezen a szolgálati napon 111 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. Legtöbbször a Balatonfenyves Központi strandon keresték fel az elsősegélypontot, itt 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hét esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Köszönjük munkájukat!

Kiemelt kép: Csordás Ádám / Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Retro '80-as évek: régi nyarakon ilyen volt a Balaton
Kockás pokróc, gyümölcsös hűtőtáska, vízibicikli, főtt kukorica, Füles, bambi és a végtelen víz - ilyen volt egy nap a a magyar tengernél a '80-as években.
Olvasói sztorik