Virágzó vidékünk

Virágruhában pompázik a szegedi óriás liliomfa

Sütő Máté
Sütő Máté
Idén is elkápráztatja a szegedieket.

Kis túlzással napok óta kamerával a kézben lesik a szegedi természetfotósok a Széchenyi tér szirmos büszkeségét.

A gyönyörű magnólia évről évre elkápráztatja virágzásával a szegedieket, és minden jel szerint idén sem akart lemaradni a pécsi társától. Ezekben a napokban tavaszi virágszőnyeg borítja a csongrádi megyeszékhely impozáns főterét, van mit fotózni a szépség szerelmeseinek.

Sütő Máté

Sütő Mátéről korábban már írtunk, az egyetemista srác varázslatos fotósorozatot készített a színpompás szegedi naplementéről. Máté a napokban ismét szépet fotózott, lencsevégre kapta virágzása teljében a hatalmas liliomfát.

Galéria
Sütő Máté

A természetbarát megkeresésünkre elárulta, nem egyszerű feladat Szeged egyik leghíresebb fájánál helyet találni a fotózáshoz.

Loptam magamnak néhány percet a kellemes tavaszi időben. Pár nappal korábban, a virágzás kezdetén, az esti órákban még nem volt ekkora nyüzsgés körülötte, jobban át tudtam gondolni a képeket. Akkor még lámpafénynél fotóztam

– mesélte Máté a Sokszínű vidéknek.

A fotós hozzátette, a következő hetekben változékony idő lesz, záporokkal, sőt kedden még hózápor is előfordulhat, de ez számára kiváló alkalom, hogy látványos képződményeket is fotózhasson.

Emellett persze egyre szebb lesz a város a sok zöldülő és virágzó fával, így biztos benne, hogy akad számára még színpompás tavaszi téma.

Kapcsolódó
Indul a 2023-as Év Fája verseny
Mától lehet beküldeni a nevezéseket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik