Virágzó vidékünk

Indul a 2023-as Év Fája verseny

FACEBOOK/ÉV FÁJA
FACEBOOK/ÉV FÁJA
Mától lehet beküldeni a nevezéseket.

A víz világnapján, március 22-én indul a jelölés a 2023-as Év Fája versenyre, mely idén is a Madarak és Fák napjáig, azaz május 10-ig tart. A versenyre fákat, facsoportokat lehet nevezni, melyeknél nem számít azoknak szépsége, mérete vagy kora, ám előnyt jelent, ha őshonos fajt képvisel, közterületen áll, illetve ha életét vagy életterét veszély fenyegeti – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Az Ökotárs Alapítvány által szervezett versenyre a http://evfaja.hu/ oldalon keresztül lehet beküldeni a nevezéseket. Minél többen támogatják a nevezést, az annál inkább mutatja, hogy fontos egy-egy közösség számára.

A nevezett fák közül szakmai zsűri választja ki a négy döntőst, melyre a közönség is szavazhat július és október között, ez alapján dől el, hogy melyik fáé lesz az Év Fája cím abban az évben.

Az Év Fája egy egészségügyi felmérésben részesül, és ha szüksége van rá, egy speciális ápolásra szóló utalványt is kap.

2011. óta a zsűri minden évben kiválasztja a Hős Fát is a döntősök közül. Erre a címre olyan fák vagy facsoportok jelölését várják, melyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is. Ezzel a

Az Év Fája címet egy fa csak egyszer kaphatja meg, de a versenyben a korábban már jelölt fák is részt vehetnek.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik