Mozaik

„Szentjánosbogár mezőt” telepítettek egy erdélyi parkba

lightsonromania.com
lightsonromania.com

„Szentjánosbogár mezőt” telepítettek a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkba, miután az elmúlt két évben a Hold és a Föld fényinstallációkban gyönyörködhettek a háromszéki megyeszékhely lakói, írja a maszol.ro.

A vékony acélhuzalokból és 120 kis LED-kapszulából felépített fényinstalláció elemeit aprócska motorokkal mozgatják, így egy szentjánosbogár-rajzást modellez le, amikor a bogarak a föld felett repkednek. A különleges fényinstalláció szeptember 8. és 17. között látható Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parki tó mellett.

A sepsiszentgyörgyi installáció egy hatalmas szentjánosbogár-kolónia része, amelyből kisebb csoportok válnak le és járják be az egész világot.

A fényinstalláció létrehozásának folyamata, az ötlettől az első kiállításig 9 hónapot tartott, az alkotók számos változtatást és átalakítást eszközöltek, míg az installáció elnyerte a mai formáját.

Függetlenül a méretétől, színeitől, formáitól vagy az általa közvetített érzelmektől, a csoda olyasvalami, ami meghökkent, lenyűgöz és meglep minket, ami felkelti a kíváncsiságunkat és energiával tölt fel bennünket. A szentjánosbogarak sok éven át gyermekkorunk egyik csodájának számítottak, amelyeket minden tavasszal szeretettel kerestünk fel újra, és gyakran jutottak eszünkbe egész évben

– írták a szervezők az installáció hivatalos honlapján.

Kapcsolódó
15 méteres kürtőskalácsot sütöttek Erdélyben
A hagyományos édesség 45 kiló lisztből, 10 kiló vajból, 6 liter olajból, 20 liter tejből, 20 kiló cukor felhasználásával készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik