Mozaik

Életéért küzd a magyar határ közelében talált oroszlánkölyök

pannonrtv/Szloboda Zoltán
pannonrtv/Szloboda Zoltán
Külső és belső élősködőkkel is fertőzött, beköpték a legyek.

Nagyon rossz általános állapotban van az az oroszlánkölyök, akit csütörtökön a magyar határtól nem messze, a szerbiai Szabadkán, a Csantavér felé vezető úton találtak, írta a szerbiai Magyar Szó.

Sajnos nem táplálták megfelelően. Nem ismeri fel a húst táplálékként, ezért erőszakkal kell őt etetni

– nyilatkozta a Nova Televíziónak Andrijana Tot, a Palicsi Állatkert alkalmazottja.

Az állatorvosok szerint a kisoroszlán a tehéntejen kívül valószínűleg semmit sem kapott, ami egyáltalán nem megfelelő a vadmacskák számára.

A kisoroszlán hátsó lábai nem megfelelően fejlődtek, ami azt jelentheti, hogy kis helyen tartották, ahol nem tudott megfelelően mozogni.

Külső és belső élősködőkkel is fertőzött, beköpték a legyek. Tulajdonképpen a kihűlés állapotában találtak rá. Valószínűleg 4-5 hónapos lehet, de nem állapítható meg pontosan, mert nagyon alultáplált. A kisoroszlánnak emellett az emésztőrendszere is gyulladásban van

– írta a portál.

Az állat infúziót és megfelelő terápiát kap. Egyelőre nem lehet biztonsággal állítani, hogy a kisoroszlán életben marad.

A rendőrség egyébként nyomoz az ügyben, egyelőre nem lehet tudni, hogy az oroszlánkölyök hogyan került az utcára. Szerbiában tilos a vadon élő állatok tartása. Egyelőre nem tudni, hogy a kölyök Palicson marad-e vagy más rezervátumba viszik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

192.RS (@192_rs) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Oroszlánkölyköt találtak Szabadka mellett az országúton
A legyengült állat a Palicsi Állatkertbe került, most ott gondozzák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik