Mozaik

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka mellett az országúton

pannonrtv/Szloboda Zoltán
pannonrtv/Szloboda Zoltán

Déli szomszédunknál, a magyar határtól nem messze, Szabadka-Csantavér úton találtak egy oroszlánkölyköt, akit a Palicsi Állatkert szakemberei vettek gondozásba, a kölyök már nagyon legyengül állapotban volt – írta meg a Magyar Szó.

pannonrtv/Szloboda Zoltán

Az állatkert igazgatója, Sonja Mandić azt mondta, hogy a Belügyminisztérium Környezeti Bűnözés Elleni és Környezetvédelmi Különleges Osztálya délelőtt 10:30 körül tájékoztatta őket, hogy egy oroszlánkölyköt találtak, akiről gondoskodni kell. Az ápolók és az állatorvos a hívást követően azonnal a megadott helyszínre mentek, és bevitték az oroszlánt az állatkert járművével a rendelőbe – írta meg később a Szabad Magyar Szó.

Ami az oroszlán jelenlegi állapotát illeti, csak azt mondhatjuk, hogy nagyon rossz bőrben van. Kis türelmet kérünk, mert még nem érkeztek meg a laboreredmények, addig az állatorvos ad neki infúziót

– mondta Mandić. Az oroszlánkölyök életkorát nehéz megbecsülni, mivel nagyon gyenge, de nagyjából öt-hat hónapos lehet.

pannonrtv/Szloboda Zoltán

Még nem tudni, hogy az állatkertben marad-e a kölyök vagy a minisztérium továbbadja őt. Egyelőre azt sem tudni, hogyan került az útra, de az biztos, hogy ez az oroszlán nem tartozik a Palicsi Állatkert oroszlánjai közé.

Kapcsolódó
Magányos medvebocsot találtak Erdélyben, megmentették
Az állat a hegyimentők kiérkezésekor felmászott egy fára, majd lejött arról, ráadásul a vizet és az élelmet is elfogadta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik