Mozaik

Rangos nemzetközi díjat kapott a Pénzmúzeum

Pénzmúzeum
Pénzmúzeum
Az intézményt már tavaly a legjobb múzeumok közé választotta be a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ.

Tizenkilenc ország elől vitte el a fődíjat egy mindössze másfél éve működő magyar múzeum – írta a Turizmus.com.

Rangos nemzetközi díjat kapott a 2022 óta működő Pénzmúzeum, amely eddig több mint 135 000 látogatót fogadott. A múzeumi tanulás fontosságát elismerő DASA-díjjal a kiállítás tartalmát, a felhasználóbarát kiállítótereket, valamint a hatékony múzeumi edukációt értékelték.

A European Museum Academy (EMA) fődíját nyerte el a budapesti Magyar Pénzmúzeum a testület 20 tagú nemzetközi zsűrijének döntése értelmében. A múzeumi tanulás fontosságát elismerő DASA-díjjal a kiállítás tartalmát, a felhasználóbarát kiállítótereket, valamint a hatékony múzeumi edukációt értékelte az EMA.

A díjért folytatott küzdelemben olyan rangos múzeumokkal került a Pénzmúzeum a legjobb három közé, mint a németországi Göttingenben található Forum Wissen és a spanyolországi Malagában található Carmen Thyssen Málaga Museum.

Pénzmúzeum

A Temesváron szombat este megrendezett döntőben 20 ország 34 múzeuma versenyzett, a fődíjat most először nyerte el magyarországi intézmény.

A zsűri indoklása szerint a Pénzmúzeum interaktív módon ismerteti meg látogatóival a pénzügyi folyamatok működését, a legmodernebb eszközök használatával és a kiállításszervezési gyakorlattal tudatosítják a látogatóban, hogy a pénz működését mindenki számára érthetővé lehet tenni.

A Pénzmúzeum és Látogatóközpont megnyitása óta eltelt másfél évben az 50 látványos installációval működő intézmény eddig több mint 135 000 látogatót fogadott.

Az intézményt tavaly a legjobb múzeumok közé választotta be a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, ehhez jött idén a Best of Budapest elismerés, valamint a Közösségi Múzeum Díj.

A Pénzmúzeum valamennyi kiállítása és programja ingyenes, az élményközponthoz kapcsolódó Panoráma Terasz szintén díjmentesen látogatható.

Kapcsolódó
Kihirdették az Év múzeuma díjait
Átadták Az év múzeuma idei díjait a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik