Mozaik

Videón, ahogy ügyes manőverrel kerüli el a vadbalesetet egy motorosrendőr

Facebook/Veszprém vármegyei rendőrség
Facebook/Veszprém vármegyei rendőrség
A Veszprém vármegyei rendőrség osztotta meg közösségi oldalán azt a videót, amin az egyik motorosrendőr ügyes manőverrel került ki egy szarvast.

A Vaol szúrta ki a felvételt, amelyen jól látható, ahogy balról, az erdőből kiszalad egy szarvas a kanyargós, erdei úton haladó motorosrendőr felé. Nagy szerencse, hogy a motorosrendőr megfelelő sebességgel haladt, így neki és az állatnak is maradt ideje reagálni az esetre.

A szarvas ugyan elesik, ütközésre azonban szerencsére már nem került sor. Éppen sikerült kitérnie a motor elől, majd vissza is szaladt az erdőbe. Mint a bejegyzésben is írják, sem a rendőr, sem a szarvas nem sérült meg az eset során.

Az ősz időszakban különösen körültekintőnek kell lennünk az utakon, ehhez pár tanácsot is megosztottak a szomszédos vármegye egyenruhásai.

  • Haladás során fokozottan figyeljen, hogy időben észlelje a vadon élő állatokat!
  • Ha teheti szereljen vadriasztót járművére!
  • Fontos, hogy a vezető folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát akár autóval akár motorral halad az úton. Amennyiben vadat lát, lassítson, hiszen a vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek!
  • Azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan kell számolni vadak jelenlétével, figyeljék az erre figyelmeztető jelzőtáblákat, és csökkentsék sebességüket és körültekintően közlekedjenek!

Itt a videó az esetről:

Kapcsolódó
Fékezzünk vagy ne fékezzünk, ha vadat látunk az úton?
Sötétben 90 km/óra alatti sebességgel haladva kerülhetjük el az ütközést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik