Mozaik

Közösségfejlesztő zenedobozt kaptak a debreceni gimnazisták

debrecen.hu
debrecen.hu
A Zenedoboz a harmadik tanévet kezdi meg Debrecenben.

Pályázaton nyert különleges közösségi teret egy debreceni középiskola – írta a Hajdú-Bihar vármegyei Hírportál.

A konténerben elhelyezett mini közösségi teret a Rocksuli rendezte be hangszerekkel, hangtechnikai felszerelésekkel. A színes konténert pályázat útján nyerte el a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, így ebben a nevelési évben a Fazekas diákjai zenélhetnek az iskola udvarán elhelyezett térben.

A Zenedoboz ötlet alapja, hogy a Debrecen Turisztikai Ügynökség csak a turistaszezonban tudja kihasználni a konténerét, így azt októbertől áprilisig más típusú funkciókra kínálta fel a kulturális intézmények számára.

Facebook / FAL – Debreceni Fazekas Alumni Alapítvány

A debreceni középiskolásoknak szóló pályázat célja, hogy évente más-más debreceni középiskolában, zenei tehetséggondozó pontként működjön a konténer.A pedagógusok szerint a közösségi tér kiváló lehetőség arra, hogy a könnyűzene területén is minden diák kibontakoztathassa képességeit.

A Zenedoboz a harmadik tanévet kezdi meg Debrecenben, a Csokonai Gimnázium és a Tóth Árpád Gimnázium után érkezett jelenlegi helyére az építmény, amelynek az a küldetése, hogy a zene iránt érdeklődő, vagy aktívan zenélő közösséget próbálja meg kicsit összekovácsolni.

Facebook / FAL – Debreceni Fazekas Alumni Alapítvány

A Zenedoboz sikerességét mutatja, hogy neki köszönhetően több új zenekar is alakult, amelyek a Made in Debrecen Fesztiválon már bemutatkoztak.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik