Mozaik

Bugac gyöngyszeme lesz az Aranymonostor Látogatóközpont

Facebook / Bács-Kiskun
Facebook / Bács-Kiskun
Ultramodern turisztikai központ épül a kiskunsági homokon.

Látványosan halad a bugaci Aranymonostor Látogatóközpont kivitelezése – erről adott hírt a Bács-Kiskun TV.

A tervek szerint 2024 márciusában nyit majd a bugaci Aranymonostor Látogatóközpont. A beruházás három ütemben, Széchenyi 2020-as, TOP-os és TOP Plusz-os forrásokból valósul meg.

A főépület közel 85 százalékban már megépült. A kör alakú épület belső udvarán csobogó működik majd, melyből szerteágazó nyilak mutatják azon városok nevét és távolságát, melyekkel a régi monostor bizonyítottan kapcsolatokat tartott fenn.

Hamarosan egy sétálóút és a szerzetesek kertje is megépül a területen.

Facebook / Bács-Kiskun

A szerzeteskertbe azokat a gyógynövényeket ültetik, melyeket egykor a Péter monostor szerzetesei fogyasztottak. A látogatóközpont mellé parkoló épült, emellett a lakóautóval és a kerékpárral érkezők fogadására és kiszolgálására alkalmas épületet is létesítenek.

Egy különleges kilátó is megépül, erről a virtuális technikának köszönhetően nemcsak térben, hanem időben is messze lehet tekinteni.

A projekt célja, hogy élményszerűen mutassa be a Bugac határában feltárt Árpád-kori monostor, valamint a köré épült egykori település életét. A cél az, hogy a projekt révén a község idegenforgalmilag vonzóbbá váljon.

Kapcsolódó
Főhadiszállást építhettek a tatárok a bugaci Aranymonostor romjain
Találtak bizonyítékot a régészek a kannibalizmusra és a magyarok nagyobb ellenállására, harcaira is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik