Otthon készült

Csodatevő gyógynövények a vesék egészségéért

pixabay
pixabay
Olykor sokunknak meggyűlik a baja a veséjével, ilyen estben jó szolgálatot tehetnek bizonyos gyógyteák, melyek átmossák, tisztítják és csökkentik a gyulladást.

A vese nagyon érzékeny terület, ezért érdemes vigyázni rá és természetes gyógynövényekkel gondoskodni a védelméről. A vesék működése rendkívül fontos a szervezet számára. Feladatai közé tartozik a vizelet elválasztása, a folyadékháztartás szabályozása, különböző salakanyagok kiválasztása, a sav-bázis háztartás normál működése. Emellett több fontos hormon termeléséért is felelős. Ahhoz, hogy a vesék optimálisan működjenek és el tudják végezni a feladatukat, a szervezet méregtelenítését, fontos a megfelelő folyadékbevitel és figyelmet kell fordítani a védelmükre.

A Nosalty cikke segítségével megmutatjuk melyek azok a gyógynövények, amik segítségével hatásosan tisztíthatjuk és segíthetjük a vesét.

  • Mezei zsurló

A mezei zsurló az a gyógynövényünk, ami a vese számos problémáját képes enyhíteni. Vesetámogató hatásáról híres, teája átöblíti a szervet, vízhajtó hatású, sőt, vesekő, vesehomok, vesefertőzés, húgyúti és hólyagproblémák esetén is használható. Vesegyulladás, vesevérzés esetén azonban nem szabad fogyasztani, valamint szívelégtelenség esetén nem ajánlott.

pixabay

  • Nyírfalevél

Az egyik legjobb vízhajtó, veseműködést segítő gyógynövénytea a nyírfa leveléből készül. A nyírfalevél teája morzsolja a vesekövet, kihajtja a vesehomokot és gátolja az újabb kőképződést. Antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt hatásos vese- illetve hólyagbántalmaknál, a legjobb növényi vízhajtóként is ismert. A zsurlóhoz hasonlóan hólyaghurut, húgycsőgyulladás, vesekő, vesehomok esetén is remek. Szívelégtelenség esetén nem ajánlott a fogyasztása.

pixabay

  • Tőzegáfonya

Híresen remek húgyúti bántalmakra, vizelethajtó, tele van értékes fitonutriensekkel, amelyek megakadályozzák, hogy a káros mikroorganizmusok tapadjanak a húgycső nyálkahártyájához. Azt is tudják blokkolni, hogy a vesekőképződést okozó kristályok a vese sejtjeihez kötődjenek, és ott lerakódjanak.

pixabay

  • Csalán

Tisztítja a vizeletkiválasztó- és az emésztőrendszert. Meglévő vesefájdalmak esetén érdemes nagy mennyiségben fogyasztani teáját, egészen a panaszok enyhüléséig.

pixabay

  • Aranyvessző

Teája vizelethajtó, hólyag- és vesetisztító: vese- és hólyagbántalmak, húgyúti fertőzések, vesegyulladás, vesemedence-gyulladás, hólyaghurut, fehérje- és vérvizelés, vesekő és vesehomok esetén egyaránt kihasználhatjuk gyulladáscsökkentő, vizelethajtó hatását. Kisebb vesekövek elhajtására is bevethető.

pixabay

Kapcsolódó
Társasjáték segít megismerni a gyógynövények jótékony hatását
Kicsik és nagyok szórakozva tanulhatják meg a gyógynövények fontosságát.
Olvasói sztorik