Mozaik

Félméteres domolykót akasztottak a Sebes-Körösön

Facebook / Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
Facebook / Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
Egy emberméretű harcsa sem maradhatott ki a fogási naplóból.

A Sebes-Körös hazai felsőbb szakaszai nem tartoznak a “könnyen horgászható” vizek közé Magyarországon. Ennek ellenére a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége pompás fogásokról számolt be a közösségi oldalán.

A keskeny, de annál gyorsabban szaladó, a határ felé egyre több helyen gázolható folyó nem az átlagpecást kecsegteti lehetőségeivel. A fogási élményhez itt alaposabb hely- és halélettani ismeret, illetve még annál is nagyobb kitartás szükséges. Kapitális fogásokra ezen a vízen kevés esély adódik.

Erre azonban alaposan rácáfoltak a közelmúltban a Vass testvérek, Norbert és Balázs is kapitális halnak örülhetett a folyóparton.

Balázs egy 170 centiméter hosszú, 30 kilogramm feletti súlyra becsült harcsát pergetett, mely a Sebes-Körös domolykó szinttájba tartozó határközeli szakaszain kétségtelenül óriásnak számít.

Facebook / Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

Vass Norbert októberben élt át nem mindennapi élményt, amikor egy közel két és fél kilós domolykót fogott.

A 2,30 kilogramm tömegű, tejes hosszában 53 centiméteres domolykót, csónakból fogta a szerencsés horgász.

Az alföldi folyók pisztrángjaként is aposztrofált domolykóknak a Sebes-Körös hazai felső szakaszán népes állományai élnek. A ritka fajnak kifejezetten kedvez a tömeghorgászat határmezsgyéjén kívül eső kis folyó háborítatlanabb környezete.

Kapcsolódó
Régen fogtak ilyen nagy márnát a Sebes-Körösön
Gyönyörű, kifejlett példányt tarthatott a kezében a horgász.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik