Mozaik

Ingyen beköltözhet egy család a Mikuláshoz, de segíteni kell neki

Airbnb
Airbnb
Sok a teendője a Nagyszakállúnak karácsony előtt...

Sokan szeretnék meglátogatni a Mikulást, de az talán fel sem merül, hogy milyen lenne beköltözni hozzá egy kis időre. Most egy család ezt megteheti, ráadásul ingyen, bár azért meg kell dolgozni érte: segíteni kell a Nagyszakállú karácsony előtti teendőiben.

Három éjszakát tölthet egy szerencsés család Rovaniemiben, a Mikulás kunyhójában az egyik szállásközvetítő oldal jóvoltából. A ház a Mikulás postahivatala mellett található és tulajdonosa nem unatkozik az ünnep előtti időszakban: napi harmincezer levelet kap a gyerekek kívánságaival.

A vendégek feladata lesz a postaládák ürítése, a levelek lepecsételése sarkköri bélyegzővel. A nem túl kemény munka mellett azért lesz idejük hagyományos finn ételek fogyasztására, hószánozásra, a sarki fény megfigyelésére és szaunázásra is. A Mikulás hagyományos lappföldi dekorációkkal díszített kunyhója két felnőtt és két gyerek számára kényelmes pihenőhely. A felszereléshez tartozik egy manóruhákkal teli szekrény is, mivel a csengettyűs sapka és az elfruha igen népszerű öltözék arrafelé.

Jelentkezni december 11-én 11 órától lehet, a nagy kaland pedig december 18-tól 21-ig tart a szerencséseknek.

A finn posta a ’80-as évek óta működteti a Mikulás postahivatalát Rovaniemiben, természetesen a faluban rengetek Mikulás tematikájú étterem, szállás is létezik már.

Airbnb

Kapcsolódó
Három év után idén újra útnak indul a Mikulás Expressz
A Mikulás és Manója sem maradhat ki a mulatságból, akik persze nem érkeznek üres kézzel, sőt akár fotózkodhatnak is velük a vendégek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik