Mozaik

Idén is Magyarországra jön a lappföldi Mikulás

MTI/MohaiBalázs
MTI/MohaiBalázs
December elején a Mikulásgyárgyár nyitó ünnepségére érkezik a finn Joulupukki, aki ezúttal több városba is ellátogat majd.

Az Északi sarkkör közeléből érkező vendég idei egyik feladata az, hogy felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára – közölte a Mikulásgyár Alapítvány közleményben az MTI-vel.

Zsolnai Endre szervező emlékeztetett a finn Mikulás korábbi szavaira:

adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek adventkor. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!

Zsolnai Endre szerint a finn Mikulás mondatai jól mutatják, hogy idén mire fókuszál a karitatív akció: a Mikulásgyár szeretne ismét sok tízezer kiló adományt gyűjteni, amelyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között.

A közleményben tájékoztattak arról, hogy a szervezők mellett minden évben önkéntesek százai segítik a Mikulásgyár munkáját. Bíznak abban, hogy idén több cég csapatépítő eseményként is  szerepet vállal majd a gyűjtésben, szortírozásban.

A gyerekek találkozhatnak Joulupukkival december 1-jén Budapesten, a Mikulásgyár nyitó ceremóniáján és december 6-án ugyanezen a helyszínen, továbbá december 3-án Sárváron, december 4-én Bábolnán, december 6-án Szerencsen, és december 7-én Szombathelyen.

A december 1. és 21. között zajló eseménynek köszönhetően ismét több ezer gyermek karácsonya válhat egy kicsit könnyebbé – idézi a közlemény Zsolnai Endrét.

Kapcsolódó
Negyvenezren jártak idén a Mikulásgyárban
Az élelmiszeradományok 85 százaléka magánszemélyektől érkezett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik