Életmód

Luxusszálloda a zimankós északi vadonban

Facebook/Octola
Facebook/Octola

A világ egyik legexkluzívabb wellness központja a finnországi Octola Private Wilderness, ami egy erdő közepén épült fel az északi vadonban – olvastuk a timeout.com bejegyzésében.

Ez az első ötcsillagos wellness szálloda az Északi-sarkkörön, ahol megtalálhatjuk a teljes elcsendesülést, gyönyörködhetünk a sarki fényben vagy akár jeges tavakban is csobbanhatunk. A központnak ráadásul nincsen karbonlábnyoma, ugyanis szél és geotermikus energiát használ, az ivóvíz pedig tiszta forrásból származik.

Facebook/Octola

A tulajdonos a Luxury Action utazási cég, amely az igényes vendégeinek keresett szállást Lappföldön, és rá kellett jönniük, hogy nincs olyan, ami minden igényt kielégít. Ezért döntött a vezetés úgy, hogy vásárolnak faházakat, és olyan szinten újítják fel, hogy a luxus igényeket is kielégítsék.

Facebook/Octola

A szálloda weboldalán az épület bemutatkozásában azt írták, hogy a fejlesztésnél a nomád életet élő lappok menedékének, a laavu-nak a formavilágát követték. Az épületegyüttes hagyományos faszerkezete azonban igazi luxust takar. Megtalálható itt a finn szaunakultúra miden eleme, medencékkel, jacuzzival, masszázzsal, beltéri és szabadtréi szaunákkal.

Facebook/Octola

A luxusszálloda árairól sokat nem lehet tudni, a kapcsolatfelvétel és a foglalási igény után érkezik az ajánlat.

Kapcsolódó
Kihirdették a győztest, ez az Év Szállása 2022-ben
Idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció mérettette meg magát a versenyben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik