Mozaik

Besétált a kameracsapdába egy medve Cerednél

Facebook/Tajti László Cered Község hivatalos oldala
Facebook/Tajti László Cered Község hivatalos oldala
Tajti László, a község polgármestere óvatosságra intette az erdőjárókat.

Újabb medvét fotózott le a vadkamera Nógrád vármegyében. Tajti László, Cered község polgármestere közleményben tudatta a helyiekkel, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

A település határában (Körtvélyes-lapos) éjszaka egy vadkamera kifejlett nagy testű barnamedvét fotózott le. Kérem, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a környékbeli erdőkben. Bár a nyomok szerint Szlovákia felé indult el, bármikor itt is újra felbukkanhat

– osztotta meg a hírt Cered Község hivatalos Facebook oldalán Tajti László Cered község polgármestere.

Az elmúlt időszakban Nógrád vármegyében több alkalommal jelentette a lakosság a medvék jelenlétét, de nem csak itt, hanem a Bükk-hegység rengetegében is egyre gyakrabban jelen a nagyvadak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt időszakban tapasztalt medveészlelésekre reagálva közleményben tudatta, hogy gyakrabban észlelnek barnamedve előfordulására utaló nyomokat, valamint felvételek is napvilágot láttak a Magyarországon barangoló állatokról.

Mint, ahogy a szakemberek fogalmaztak, kérnek mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen az erdőkben, és az erdei kirándulásuk során tartsa be a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott viselkedési szabályokat.

Kapcsolódó
Ezt tegyük, ha medve van a határban
Indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik