Mozaik

Spanyol pikkelyes hercegnőt fogott a 16 éves horgász

Dehír
Dehír
A fiatalember megdöntötte saját pontyrekordját is.

A Heves vármegyei Szűcsi Völgyi Tó legendás a pontyhorgászok körében, hiszen óriások lakják, ám nem könnyű azokat megfogni, lévén a tavat nagyon változatos mederviszonyok jellemzik, sok a törés, a púp, az akadó, ráadásul egy nagyon mély bányatóról van szó, átlagos mélysége 12 méter, legmélyebb részein 18-20 méter mély – írta meg a Dehír.

A tógazda az egyik, ha nem a legelismertebb magyar nagypontyhorgász, Csörgő Tamás, akivel most Balázs együtt horgászik. A fiatal debreceni horgász nem először jár a szücsi tavon, de most ráírt Csörgő Tamásra azért, hogy mentorálását kérje. Csörgő megnézte Balázs közösségi média oldalait, s azt látta, tisztelettel bánik a halakkal és komolyan veszi a nagy pontyok horgászatát, így meghívta egy közös, januári horgászatra.

Balázs a tó legnagyobb pontyát, Skazót szerették volna megfogni. Ugyan nem ő, hanem egy másik óriás, Pöri (itt szinte minden halnak neve van) 5-én éjjel 11 órakor erőteljes, húzós kapással jelentkezett. Mivel a nagy halakat ritkán fárasztják partról, az ifjú horgász is csónakba pattant, és amikor felé értek, már akkor látta, hogy egy 20 pluszossal lehet dolga. Pár perccel később sikerült megmeríteni a halat, s a reggeli mérlegelés után kiderült, hogy Balázs új egyéni rekordját jelentő 23 és fél kilót nyom. Sokan egy fél életet várnak egy 20 kilón felül halra, de Balázsnak nem ez volt az első, az előző rekordja 21,7 kilós volt.

A többnapos januári horgásztúrán Balázs megakasztott egy kisebb méretű, de annál nagyobb nevű pontyot is. A Queen névre keresztelt hal „csupán” 16 kilós, de különleges, spanyol pikkelyes a mintázata, ráadásul arról ismert, hogy nagyon ritkán fogják ki a Szűcsi Völgy Tóból.

Íme Balázs és Queen

Facebook/Szűcsi Völgy Tó

Balázs a Dehirnek elmesélte, hogy az egész családjában nincs horgász, ezt a hobbit, szenvedélyt magának fedezte fel. Nyolc éve, nyolc évesen a Balatonnál leragadt egy horgász mellett, este hattól reggelig nem is tudott elmozdulni mellőle. Mostanság évente 120-130 napot kint van a vízparton, egy különleges érzés, tisztelet és szeretet ötvözete köti a nagy halakhoz. Mint mondja, a megfogásukhoz kapcsolódó élmények örökké emlékezetesek maradnak.

Kapcsolódó
Sohasem fogtak még ekkora pontyot az RSD-n
Kapitális pontyot fogtak a Dunán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik