Mozaik

Mesebeli csodavilágba repít a budapesti Füvészkert

Major Frigyes
Major Frigyes
A különleges látványosságot eddig több mint egymillióan látták a világon, a projektet mindenhol nagy érdeklődés kísérte.

Garden of Lights és az ELTE Füvészkert közös attrakciója mesebeli világba repíti a látogatóak napnyugta után. Az Alice Csodaországban multimédia-kiállításnak és fényshow-nak Budapesten a 250 éves botanikus kert ad otthont. A különleges látványosságot eddig több mint egymillióan látták a világon, a projektet mindenhol nagy érdeklődés kísérte.

Major Frigyes

Sötétedés után valódi csodavilággá alakul át a Füvészkert, ahol a látogatók látványos fény- és hangjáték közepette járhatják be a területet. Színes fényekbe burkolóznak a fák, a bokrok közt pedig a mese jelenetei várják az érdeklődőket, akik valóban úgy érezhetik magukat, mintha a csodaország különleges világába cseppentek volna.

Major Frigyes

Az Alice Csodaországban pillanatai 500 000 energiatakarékos LED-izzó és több mint 20 000 méternyi fényfüzér segítségével kelnek életre. A varázsvilághoz egy 52 méter hosszú fényalagúton át lehet eljutni. A kertben több mint 100 fa kapott díszkivilágítást, 100 installációs elem és 20 fotópont gondoskodik a különleges élményről. A legmodernebb fénytechnikának köszönhetően mindez energiatakarékos módon valósulhatott meg, az izzók pedig nem bocsátanak ki UV-t, így nem károsak a növényekre sem.

Major Frigyes

Major Frigyes január második hetében tett látogatást a Füvészkertben található varázslatos birodalomban.

Már szürkületkor ki voltak világítva a szebbnél-szebb színekben tündöklő figurák. A nem mindennapi látványt pedig a gyönyörű tűzpiros naplemente még különlegesebbé tette. Amikor a parkot teljes sötétség járta át tovább folytattam a fotózást

– osztotta meg élményét a Sokszínű vidékkel.

Az alábbi galériában Major Frigyes látványos fotóit lehet megtekinteni.

Galéria
Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik