Mozaik

Öt farkaskoponyát találtak a rendőrök Borsodban

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Vélhetően lelőhették az állatokat.

Január 24-én reggel két putnoki ingatlanban tartott házkutatást, illetve tartóztatta le a rendőrség az ott élő vadászokat, írta a boon.hu. A portál információi szerint természetkárosítás, farkas(ok) kilövése állhat az ügy hátterében.

Az országszerte nagy port kavart jeladós szürke farkas kilövése után széles körű adatgyűjtésbe és nyomozásba kezdett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a farkasok kilövése ügyében. A lap értesülései szerint két putnoki vadász került képbe, akiken rajtuk is ütöttek.

A boon.hu megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata a nyomozás érdekére tekintettel nem adott bővebb tájékoztatást.

A héten több helyről megerősített információnk szerint Putnok után egy másik település határában is megjelentek a rendőrök egy telephelyen, ahol nem is akármilyen „fogás” lett az akció vége: öt farkas koponyáját találták meg. Úgy tudjuk nem a telephely tulajdonosa, hanem egyik vezetője lehet sáros az ügyben

– tájékoztatott a portál.

Rendszeresen tűnnek el egyedek

Amióta a farkasok újra megtelepedtek a vármegyében, az állatokat megfigyelő természetvédelmi szakemberek tapasztalatai szerint rendszeresen tűnnek el közülük egyedek.

 

A természetvédelmi szakemberek minden évben több illegális farkaselejtésről szereznek tudomást, valamint a vadkamera-felvételek elemzése során gyakoriak a mellső vagy hátsó lábukon feltehetően lövéstől sérült egyedek.

Sokszor a tetemek elő sem kerülnek, ha mégis megtalálják őket, akkor kilövés vagy mérgezés nyomait is mutatják.

Ezen bűncselekmények elkövetői rendszerint nem ismertek, illetve a kevés ismertté vált eset során a rendőrségi nyomozások ritkán járnak eredménnyel.

Kapcsolódó
Meg kell tanulni együtt élni a farkasokkal
Ahol emberek és nagyragadozók osztoznak egy adott területen, ott szinte mindig konfliktusok alakulnak ki.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik