Virágzó vidékünk

Exkluzív vadkamerás fotósorozat a Bükk titokzatos világáról

Szubjektív válogatást tett közzé Facebook-oldalán a téli vadkamera felvételekből a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

A szervezet, amely tavaly nyáron szívszorító fotókon mutatta be, ahogy az utolsó csepp vízért érkeznek az állatok a Bükk erdeiben, ezúttal szerencsére jóval szívderítőbb képekkel jelentkezett.

A vadkamerák által készített felvételeken farkasok, rókák, vadmacskák, őzek is láthatóak, amint a hóval és a faggyal dacolva próbálnak túlélni a téli erdőben.

A képsorok felnyitják az átlagemberek szemét, hogy milyen sokszínű körülöttünk a természet még a legzordabb hónapokban is, és olyan titokzatos pillanatokat csodálhatunk így meg, ami élőben csak keveseknek adatok meg. Mindeközben a kutatók számára kiváltképp nagy jelentőséggel bírnak a képek, hiszen számtalan következtetést tudnak levonni a vadállatok életmódjáról és állományukról egyaránt.

A Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület által kiadott kamerafelvételeket alábbi galériánkban tudod megtekinteni.

Galéria
Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület / Facebook
Kapcsolódó
Hazánkban kóborol a Svájctól barangoló farkas
A ragadozónak számos nehezítő tényezővel is meg kellett küzdenie eddigi vándorlása során. Ilyenek az autópályák mentén haladó vadvédelmi kerítések, a nagyvárosok és az ember közelsége.
Olvasói sztorik