Mozaik

Erdőben kóborol a lelőttnek hitt gödöllői szarvas, megszólalt a rendőrség

facebook/vasvári nika
facebook/vasvári nika
A Testről és lélekről című filmben is szerepelt állat a közeli erdőbe menekült, sérülései egyelőre nem ismertek. A rendőrség közleményt adott ki és cáfolja az orvvadászatot.

Tegnap arról szóltak a híradások, hogy lelőtték a világhírű állatmentő és – idomár/koordinátor, Horkai Zoltán két szelíd szarvasát a család gödöllői birtokán.

Az esetről – mint a Sokszínű vidék is megírta – annyit közöltek, hogy ismeretlenek bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát, az egyiküknek a testét is magukkal vitték.

Góliátot – aki a gazdái szerint „a legkedvesebb legaranyosabb szarvas volt a világon, egy filmsztár volt, egy pótolhatatlan kincs” – viszont hátrahagyták. Tippjük szerint azért, mert sokat szenvedve szaladt a gyilkosai elöl, próbált elbújni.

Mára kiderült: A Testről és lélekről című filmben is szerepelt állat a közeli erdőbe menekült, egy korábban elkóborolt szarvassal együtt járkál a fák sűrűjében.

Még nem tudtuk behozni, mert ijedt és sokkos. Sérülést nem láttam rajta, de bemenekül a fák közé, és nem akar bejönni a kapun, annyira meg van ijedve. Úgyhogy nem tudtuk még felmérni, állatorvossal megvizsgáltatni, mert egyelőre tudtuk a kerítésen belülre hozni

– nyilatkozta a Szeretlek Magyarország érdeklődésére Vasvári Nika állatorvos asszisztens, Horkai Zoltán párja.

Egyelőre nincs más választásuk, várják, hogy a szarvasok megnyugodjanak, és közelebb jöjjenek az etetőhöz. Akkor majd megpróbálják megint becsalogatni az állatokat.

Ez egy türelemjáték, órákig, akár napokig is eltarthat

– mondta a portálnak Nika.

Megtalálták a kerítés azon részét is, ahol a rémült Góliát elmenekülhetett a támadói elől. Az, hogy milyen sérülése van az állatnak, igazából akkor derül majd ki, ha hazatér, és lehetőség lesz egy tüzetesebb állatorvosi vizsgálatra.

Friss: megszólalt a rendőrség, cáfolják a történteket

Az ellopottnak vélt szarvast tegnap a park területén épségben megtalálták, a másik állat tetemét megvizsgálták, lövedék nem volt kimutatható

– írják közleményükben.

A gödöllői vadaspark területén tartottak helyszíni szemlét kollégáink 2024. január 30-án, miután tudomást szereztek egy eltűnt és egy elpusztult szarvasról. Az ellopottnak hitt állatot kora délután a park erdős területén – a keresésben résztvevők – épségben megtalálták.

A tetemet állatkórházba vitték, ahol képalkotó vizsgálatnak vetették alá. Az állatorvos a testben nem fedezett fel lövedéket, vagy egyéb fémrepeszt, véleménye szerint az elpusztult állat sérülését egy másik állat agancsa is okozhatta.

Jelenleg semmilyen adat, körülmény nem utal orvvadászok megjelenésére, a zárt park területén illegális behatolásra, lövésre/lövésekre, hangtompítós fegyverekre, az állatok lemészárlására

– közölte a police.hu.

Kapcsolódó
Lelőtték a Miskolc belvárosában sétáló szarvast
Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak a járókelők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik