Mozaik

Rekordot döntöttek a budapesti gyógyfürdők

Pixabay
Pixabay
Idén több fővárosi gyógyfürdőben is komoly fejlesztéseket terveznek.

Rekordot döntött a Budapesti Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. bevétele tavaly – írta az MTI.

Az előzetes adatok szerint a bevétel megközelítette a 23 milliárd forintot a tervezett 19,7 milliárd forinttal szemben, az adózás utáni eredmény is jelentősen meg fogja haladni az 5 milliárd forintot. A BGYH üzleti tervében szerepel az is, hogy idén az árbevételt 24 milliárd forintra növelik.

A társaság fürdőiben a belépők ára európai viszonylatban most érte el a hasonló adottságú és besorolású fürdők minimálárát. A tíz évvel ezelőtt bevezetett Zsigmondy Klubkártyával változatlanul kedvezményes áron vásárolható belépő, egy évre a kártya díja 5000 forint, mellyel hétköznap 4000 forintért, hétvégén 4500 forintért lehet belépőt váltani, és ezzel mintegy 60 százalék kedvezmény érhető el.

ÉnBudapestem kártyával, illetve ÉnBudapestem applikációval a fürdőkbe 20 százalékos kedvezménnyel tudnak a budapesti lakosok jegyet váltani. A megújított különböző bérletkonstrukciókkal ennél is jelentősebb kedvezmény jár: a 100, 200 vagy 365 alkalmas bérlettel már 1000-1200 forintos áron is lehet fürdőzni.

Az idősebb korosztály mozgási lehetőségeinek támogatása érdekében, kerületi önkormányzatokkal való együttműködés keretében biztosítanak kedvezményeket.

Illusztráció / Pixabay

Budapest 150 éves jubileumának évében kiemelten fontosnak nevezték a többszáz éves, Rác fürdő – mint a főváros és az ország közös kincsének – megőrzését. A több mint 15 éve zárva tartó fürdő rekonstrukcióját a Fővárosi Közgyűlés 2023 őszén jóváhagyta, a beruházást a cég saját forrásból tudja fedezni. A felújítási tervek elkészültek, várhatóan tavasszal kezdődik a helyreállítás.

A patinás, műemléki Gellért fürdő rekonstrukciójának hároméves koncepciója is zöld utat kapott. Idén elkészülnek a tervek, majd 2025-ben indulhat a kivitelezési közbeszerzés és remélhetőleg a felújítás is. Társaság úgy tervezi, a fürdő működése közben részleges lezárásokkal folynak majd a rekonstrukciós munkálatok.

A Széchenyi fürdőben idén 1 milliárd forint értékű felújítást terveznek, valamint a nyáron megtörténik a Dandár fürdő beltéri medence terének szigetelése és újraburkolása.

Kapcsolódó
Ez az ország legújabb gyógyfürdője
Január 12-én kapták kézhez Kisteleken azt a határozatot, ami szerint termálfürdőjük hivatalosan is gyógyfürdő lett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik