Mozaik

Lezárt dobozban tettek utcára tíz kiskutyát Debrecenben

"Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület
"Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület

Milyen emberi kegyetlenség kell ahhoz, hogy egy februári estén 10 kölyökkutyát egy többszörösen lezárt kartondobozban hagyjanak a sorsukra? Az esetről a debreceni „Együtt az Állatokért” Közhasznú Egyesület számolt be a közösségi oldalán, amit a Haon szúrt ki.

Ahogy az egyesület posztjában is olvasható, valaki úgy gondolta, hogy a felesleges szaporulattól a legegyszerűbb módon úgy szabadulhat meg, ha a város egyik forgalmas pontján, egy templomlépcsőn hagyja őket egy dobozba zárva.

Azt is megjegyzik, hogy az alapítvány munkatársai és egy követőjük egyből a sorsukra hagyott állatok segítségére siettek, a MÉSZ – Minden Élet Számít Alapítvány és a Felemás Mancsok Kölyökmentő Alapítvány munkatársai pedig segítettek fél tucat kölyök ideiglenes elhelyezésében.

Az “Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület a kölykök első oltásáról, valamint a chipjeikről is gondoskodni fog, a szükséges állatorvosi vizsgálatok után pedig remélhetőleg hamarosan szerető családra lelhetnek majd az „Árpád tér árvái”.

Kapcsolódó
Három kidobott kiskutyát mentett meg egy kamionos
Van remény arra, hogy nem a menhelyen kell felnőniük.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik