Kertünk-Portánk

Öt kölyökkutyát mentettek meg a fagyhaláltól Balotaszálláson

facebook/kiskunhalasi állatvédő egyesület
facebook/kiskunhalasi állatvédő egyesület
A hatalmas mínuszokban esélyük sem lett volna a túlélésre.

Az elmúlt zimankós napokban egy balotaszállási állatbarát értesítette a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesületet, hogy egy üres telken álló hatalmas farakás alól, furcsa hangok szűrődnek ki: vélhetően egy kutyamama úgy gondolta, hogy jó ötlet a kicsinyeit az összedobált, hatalmas farönkök alatt világra hozni és ott táplálni azokat.

A nagy mínuszokban a pár hetes csöppségeknek esélyük sem lett volna a túlélésre, ezért az állatvédők három önkéntese azonnal a helyszínre sietett.

A mama nagy erővel, morogva, ugatva védte kicsinyeit. A kicsik és anyjuk elérhetetlenül mélyen befúrták magukat a mintegy hat köbméteres farakás alá. Nem volt más választás, mint puszta kézzel egyenként lebontani a fejük fölül a farakást, vigyázva, nehogy véletlenül összedőljön és rájuk boruljon az egész, vagy az anya félelmében kiugorjon és elfusson

– írták Facebook oldalukon.

Ahogy haladtak a fa leszedésével, úgy került elő az öt kölyök, majd legvégül a mama, akit végül hurokkal sikerült megfogniuk.

A kutyacsaládot a Kiskunhalasi Állatotthon fogadta be és biztosított helyet a fagyhaláltól megmentett kutyáknak.

Kapcsolódó
Erdei szurdokban láncra vert kutyát mentettek meg Hidasnál
Fején több mély sérülést is találtak, 4 foga ki van törve, és legalább 10 kilóval kevesebb, mint amennyinek lennie kellene.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik