Mozaik

Erdei szurdokban láncra vert kutyát mentettek meg Hidasnál

Fején több mély sérülést is találtak, 4 foga ki van törve, és legalább 10 kilóval kevesebb, mint amennyinek lennie kellene.

Április 30-án este érkezett segítségkérés a bonyhádi áttatvédőkhöz a Baranya megyei Hidas településről. A vasúti forgalomirányító a Kira Völgységi Kutyamentő Egyesületnek elmondta, hogy több napja hall ugatást Hidas-Bonyhád közötti akácosból, és végre sikerült megtalálnia a hang forrását, egy kikötött kutya segélykiáltásait.

A helyszínhez közeledve – amelyet úgy választott ki az elkövető, hogy még véletlenül se lehessen meglátni az ebet, csak ha lemászik valaki a szurdokba – iszonyatos dögszagot lehetett érezni, a döglegyek pedig rajokban röpködtek egy kutya körül

– írták a Facebookon az állatvédők.

A kutya több napja étlen-szomjan, egy 30 cm-es láncon egy fához kikötve várta a csodát, ami az állatmentők “személyében” meg is érkezett. Az állatorvosnál kiderült, hogy a dögszag okozója a nyakába nőtt lánc volt. A kutya fején több mély sérülést is találtak, 4 foga ki van törve, és legalább 10 kilóval kevesebb, mint amennyinek lennie kellene.

Hat kidobott, néhány órája született kiskutyát mentettek meg Mezőberény határában
100 méterenként szórták szét a kicsiket az út mentén, a köldökzsinór darabjai is rajtuk voltak.

Az állat a Szurdi nevet kapta. Testi sebei idővel be fognak gyógyulni, és remélik, hogy a lelke is teljesen rendbe jön a kutyusnak. Étvágya jó, ha így folytatja, a hiányzó kilókat gyorsan felszedi.

A rendőrségi feljelentés ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt megtörtént, Berg Csaba, Hidas polgármestere pedig nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a barbár cselekedet elkövetőjéhez elvezeti a hatóságot.

Kiemelt kép: Facebook/Kira Völgységi Kutyamentő Egyesület

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik