Mozaik

Két napra kinyitnak a Hortobágy istállói a nagyközönség előtt

Facebook/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Facebook/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
A téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, szakvezetéssel, madárgyűrűzéssel és csárdanyitással várják a látogatókat.

A Nyitott istállók hétvégéjén, február 24-én és 25-én a látogatók pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, az idén született csikókkal, racka bárányokkal, mangalica malacokkal, valamint naposcsibékkel, kiskacsákkal és -libákkal, kecskegidákkal és szamárcsacsikkal is.

Az esemény központi helyszíne, a túrák kiindulási és érkezési pontja a Hortobágyi Csárda, ami ekkor nyitja meg kapuit ismét vendégei előtt a 2024-es évben, s csendül föl falai között a cigányzene.

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt. A Pusztai Állatpark kisállat simogatójában szakvezető segítségével megismerhetik az érdeklődők a különböző baromfi pelyhes fiókái közötti különbségeket és akár kézbe is vehetik a frissen kikelt kis állatokat. Lesz madárgyűrűző bemutató és ismerkedés bárányokkal a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság racka törzsállományában. A Mátai Ménes istállóhoz lovaskocsikon érkezhetnek a látogatók, ahol egy forró teától felmelegedve csikós mutatja meg az idén született kiscsikókat és mesél a ménes mindennapjairól.

A részletes programot ide kattintva nézhetik meg!

Kapcsolódó
Videón a hortobágyi téli csodavilág
Az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park videós kalendáriumot készít minden hónapban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik