Mozaik

Óriási robbanó hang zengte be egész Hevest

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter
Rengeteg településen hallották. Cikkünk frissült! Közleményt adott ki a Kövesligethy Radó Szeizmológia Obszervatórium.

Hatalmas robbanó hang rémisztett rá csütörtök délután 1 és 2 óra között a hevesiekre, írja a heol.hu és az egerhirek.hu.

Mindkét lap megkereste Nagy Csaba tűzoltó százados vármegyei katasztrófavédelmi szóvivőt, aki közölte, hogy hozzájuk nem érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban, de hozzátette, hogy ők is hallották a robbanó hangot.

A heol.hu olvasói nagy hangzavart észleltek Kálon, Hevesen, Dormándon, Besenyőtelken, Kiskörén, Pélyen, Tiszanánán, Recsken, Füzesabonyban, de egészen hosszasan lehetne még sorolni az érintett településeket.

Többen megijedtek, beszámolók érkeztek a háziállatok zavart viselkedéséről, mások az írták: az ajtók, ablakok is beleremegtek. Akadt, aki arra tippelt, a szőlősgazdák gyakorolták a jégkár elleni robbantást, de az vélhetően nem hallatszott volna ennyi településen.

Mások arra tippelnek, hogy vadászgépek gyakorlatoznak a környéken, de ez azért rendszeresen előfordul, és nem jár ekkora, megyeszerte hallható zajjal.

Mindkét lap kereste a Honvédelmi Minisztériumot is, de egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

A Kövesligethy Radó Szeizmológia Obszervatórium közösségi oldalán reagált a jelenségre. Azt írták, hogy biztosan nem földrengés volt, s hogy az erős hanghatás valahol az Alföld északi részén,  a Hortobágy környékén a légkörben keletkezhetett, de pontos forrását nem ismerik.

Kapcsolódó
Hatalmas robbanással darabolódott fel egy tűzgömb a nappali égbolton
Negyven kilométeres körzetben lehetett hallani, beremegtek az ablakok, sokan földrengésre gyanakodtak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik