Mozaik

Miskolctapolca lecsúszott az ország turisztikai térképéről

Pénzes M. Andrea
Pénzes M. Andrea
Bajba kerülhetnek a miskolci szállásadók.

Miskolctapolca korábbi fényéhez képest elszomorító látványt nyújt – írta az Északhírnök.

A borsodi portálhoz korábban az olvasók juttattak el lehangoló fotókat a tópartról.

A legnagyobb belföldi szállásfoglaló oldalon a „legfelkapottabb” célpontok között jelenleg nem szerepel Miskolc. A legtöbb vendégéjszakából hazánkban Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül – ez derül ki a szallas.hu legfrissebb adataiból.

Miskolc nincs megemlítve a legnagyobb belföldi szállásfoglaló oldal összesítésében.

A vidéki szálláshelyekről a közelmúltban a Sokszínű vidék is írt: nagyot mentek tavaly a magyarországi vendéglátók. 2023-ban a szálláshelyekre a vendégek háromnegyede belföldről érkezett. Idén sincs ez másként, a belföldi turizmusban Magyarországon továbbra is a wellness hódít, a történelmi és fürdővárosok voltak a legkeresettebb úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén.

A szállás.hu felmérése szerint Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezették a foglalási darabszám alapján a toplistát, amire még Szeged, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Siófok került fel. A legtöbb vendégéjszakából a jelenlegi adatok alapján Eger, Gyula, Pécs, Zalakaros és Budapest részesült.

Pénzes M. Andrea

A portál szerint nem ez az első pofon Miskolc turizmusát illetően. 2016-ban a borsodi megyeszékhely még virágzó turisztikai desztináció volt, mára a Magyar Turisztikai Ügynökség listáján sem szerepel egy friss kutatás szerint.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik