Virágzó vidékünk

Újjávarázsolták a népszerű hévízi sétányt

Facebook / Hévíz Város Önkormányzata
Facebook / Hévíz Város Önkormányzata
Egy régóta szükséges és vágyott felújításon esett át Hévíz egyik legfontosabb útvonala.

Elkészült a Schulhof sétány – írták az önkormányzat Facebook oldalán.

A fürdőváros központjában fekvő sétány felújítása 100 százalékban támogatásból jött létre, összesen bruttó 635 millió forintból. A látványos beruházás során elkészült egy új zenepavilon, egy szakrális bemutatóhely, amiben egy bibliai jelentet ábrázoló festményt helyeztek el.

Facebook / Hévíz Város Önkormányzata

A parkban öntöző- és vízelvezető rendszert építtettek ki, megújult a fa- és cserjeállomány. Új, egyedi gyártású padokat, hulladéktárolókat és kandelábereket is elhelyeztek a téren. Új térkő burkolatot és szegélykövezést kapott a sétány és a fürdő bejárata előtti tér, összesen közel 7000 négyzetméteren.

Megújult a szökőkút, pergolát építettek, fotópontokat alakítottak ki, valamint egy sakk- és malomjáték is helyet kapott a sétány mellett.

Galéria
Facebook / Hévíz Város Önkormányzata

Összesen 11 ezer négyzetméteren új gyepet telepítettek, több mint 13 ezer darab cserjét, évelő növényt, 4 fenyőt, valamint futónövények kerültek a területre. Kicserélték a közműveket, a termál-, a szennyvíz-, és az ivóvízrendszer kritikus műszaki állapota miatt.

A pályázat a Festetics-örökség ápolását, megőrzését célozza, ehhez a Balaton turisztikai térségében több más helyszín is kapcsolódott. A Hévízi fejlesztés célja a Tófürdő körüli sétány felújítása és a korábban elkészült Ady utcai Festetics sétány folytatása, összekötése a véderdő és a tó közötti sétánnyal.

Kapcsolódó
Megduplázódott a turisták száma Hévízen
Hiányoznak az orosz és ukrán turisták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik