Mozaik

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Facebook/GYSEV Zrt
Facebook/GYSEV Zrt
A vonatok szombaton és vasárnap járnak, az első szombaton indult Sopronból, a járatok augusztus 25-ig közlekednek.

Április 13-án indul el az első vonat Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a GYSEV Zrt. üzemeltetésében. A vasúttársaság úgy állította össze a menetrendet, hogy optimális csatlakozási lehetőséget biztosít a Fertő-táj vonatokra a Győr (Budapest), illetve a Szombathely (Szentgotthárd) felől érkező turistáknak is – írták az MTI-nek küldött közleményben.

A GYSEV azt is közölte Facebook-oldalán, hogy az elsősorban turisztikai céllal indított járat célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar, vagy osztrák oldalának településeit, látnivalóit.

A vonatok kerékpárszállításra is alkalmasak, így további kiemelt cél, hogy még inkább fellendüljön a tó magyar és osztrák oldalán futó kerékpárutak forgalma. A Fertő-táj vonatok esetében kényelmes, klimatizált, alacsonypadlós szerelvényen lehet utazni, aminek köszönhetően kerékpárral is könnyű a fel- és leszállás.

A járatokat az ingyenes kerékpárszállítást is biztosító Fertő-táj felfedező jegy vásárlásával lehet igénybe venni.

A menetrendet és további információkat a GYSEV oldalán ide kattintva találja meg!

Kapcsolódó
Kerékpáros fellegvár lehet a Fertő-táj
Egy kerékpáros szövetség, helyi kerekesek és kerékpárosbarát vállalkozások, szolgáltatók kapcsoltak az ügy érdekében a legmagasabb fokozatba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik