Virágzó vidékünk

Gyönyörű fotókon mutatják meg a Fertő-táj szépségeit

sebestyén henrietta
sebestyén henrietta
A fertődi tárlaton a Fertő-táj értékeit, élővilágát, épületeit, hangulatát mutatják be a helyi fotóklub tagjai. Képgalériánkban megtekinthetők a kiállított képek.

“Fertő-táj az én szememmel” címmel nyílott kiállítás február 19-én a Fertődi Fotóklub tagjainak képeiből a fertődi Kulturális és Szolgáltató Központban. A tárlat március 6-ig tekinthető meg.

A közösség másfél éve alakult, ez a második kiállításuk. Tagjai főleg fertődiek, de van köztük soproni, kapuvári és iváni lakos is. Létszámuk 12-15 között mozog, 17 éves a legfiatalabb és 60 év felé jár a legidősebb.

Van aki mobillal készít képeket, de van aki nagy értékű, asztrofotózáshoz is alkalmas fényképezőgéppel rendelkezik. Ám nálunk nem a technikai háttér, hanem a fotózás szeretete és a kreativítás a fontos

– mondta érdeklődésünkre Baranyai Balázs, a fotóklub vezetője.

Kéthetente tartanak klubfoglalkozásokat, ezekre mindig valamilyen programot, eseményt szerveznek. Próbálnak minél több fajta és stílusú témát fotózni, így egyebek mellett megismerkedtek a műtermi fotózás titkaival, kísérleteztek fényfestéssel, különleges smink-fotózással, ismerkedtek a drón- és asztrofotózással.

Ausztria közelsége okán egyre szorosabb a kapcsolatuk az eisenstadti Lichtclique Fotóklubbal.

Keressük a lehetőségeket, hogy megmutathassuk a képeinket a közönség számára. A mostani kiállításon a Fertő-táj értékeit, élővilágát, épületeit, hangulatát mutatjuk be. A Fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ után áprilisban a lászlómajori Bemutató Majorság és Látogatóközpontban is megtekinthetőek lesznek a kiállított képeink

– tájékoztatta a Sokszínű vidéket Baranyai Balázs.

A fotóra kattintva képgalériánkban a fertődi kiállításon látható alkotásokat mutatjuk be.

Fogadják szeretettel az amatőr fotósok felvételeit.

Galéria
Schulter Károly: Viharfelhők alatt
Kapcsolódó
Ez lett 2022 legviccesebb természetfotója
Több kategóriában is győztest hirdettek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik