Mozaik

Ilyen, amikor milliónyi virág színezi kékre a mezőt

Hitachi Seaside Park
Hitachi Seaside Park
A Hitachi Seaside Park talán az egyik leghíresebb turisztikai célpont csodás virágmezői miatt.

A Hitachi Seaside Park talán Ibaraki leghíresebb turisztikai célpontja az Instagram-barát virágmezői miatt. Ez a hatalmas park a tavasszal  lenyűgöző kék nemophila virágairól és ősszel élénkpiros kochia bokrokról ismert. Rengeteg látnivaló van egész évben, beleértve a nárciszokat, tulipánokat, napraforgókat és az olajrepce virágait. A virágok mellett egy kis vidámparknak és hagyományos japán parasztházaknak ad otthont.

Tavasszal milliónyi virág nyílik, ami megkapó látvány a kertekben, parkokban. Még ennél is elképesztőbb, ha a virágtenger egy egész domboldalt beborít. Nem kevesebb, mint 500 millió kék babaszem ( memophila) bont ilyenkor szirmot a Tokiótól két órányira található nemzeti parkban. Lélegzetelállító háttér minden látogató számára.

Hitachi Seaside Park

A kék babaszemek a Hydrophyllaceae alcsalád éves szépségeinek csoportjába tartoznak. A meleg dél-amerikai éghajlatból származik, mint a kertek sok díszítő virága. Közvetlenül a földre vetve hatékonyan csírázik mind napos, mind részben árnyékos helyeken. Kezdetben 15-20 cm magasak.

Nem ez az egyetlen növény, amely a hatalmas területen virít. Tavasszal a tulipánok 260 fajtájában gyönyörködhetünk, a színskála minden színében, de nyáron és ősszel számos virág és zöld növény is megcsodálható.  Minden évszakban egyedülálló látványt nyújt a különböző növények és virágok számára, amelyek az év különböző időszakaiban virágoznak. Ősszel a fő látványosságok a kochia bokrok, más néven nyári ciprusok, amelyek először zöld, majd élénkvörös árnyalatban tündökölnek. Ennek a szezonja október közepe-vége. A park ilyenkor meglehetősen zsúfolt lehet, különösen hétvégén.

Hitachi Seaside Park

Összességében a Hitachi Seaside Park abszolút csúcspont, és minden Japánba látogató számára kötelező. A lenyűgöző virágok és a számos program és látnivaló kombinációja felejthetetlen élménnyé teszi ezt a parkot.

Kapcsolódó
Balzsam a léleknek Zala virágzó csodája
Illatfelhőben úszik az Azáleás-völgy, kinyíltak az első rododendronok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik