Mozaik

Minden idők legnagyobb pontyait fogták ki a Tisza-tóból

facebook/Tisza-tavi Sporthorgász
facebook/Tisza-tavi Sporthorgász
A Tisza-tavon két nap alatt döntötte meg egy horgász a tükörponty rekordot és az abszolút csúcsot is.

Egy kapitális tükörponty fogás után a horgász másnap visszafogta ugyanazt a halat, amely eddig is vezette a ranglistát, csakhogy most 1,13 kilogrammal növelte súlyát.

A Pecaverzum számolt be arról, hogy tükörpontyrekord született a Tisza-tavon, a csúcsot pedig Czifra Antal állította be egy 25,2 kilós példánnyal, amelyet az Abádszalóki-medencében csalt horogra bojlival. A korábbi tükörpontyrekordot Kerezsi Gábor tartotta, aki 2023 novemberben terelt partra egy 24,8 kilósat.

Czifra Antal (Cifi), a HiCarp-Pontycentrum csapattársa folytatta a horgászatot másnap, április 27-én, szombaton is és felül tudta múlni előző napi teljesítményét.

Czifra Antal horgásztársunk már elkápráztatott bennünket egy gyönyörű tükrössel, mely a legnagyobb hitelesített tükrös jelenleg ezen a vízen. Azonban tudta überelni ezt is. A reggeli órákban ugyanis új Tisza-tó rekordot állított be. Hosszú fárasztást követően egy 31,50 kilogrammos tőpontyot sikerült megszákolnia

– jelentette be a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A társaság kollégái a fogást hitelesítették, és megvizsgálták a halat. Ekkor kiderült, hogy ugyanaz a példány, amelyet 2023. május 11-én az I.  International Wild Carp Challenge (IWCC) versenyen megfogott Gebei Béla 30,37 kilogrammal, és amely egészen idáig állt a képzeletbeli dobogó első helyén.

Czifra Antalnak tehát sikerült visszafognia a Tisza-tó eddig ismert legnagyobb pontyát, amely jó egészségnek örvend, és közel egy év alatt 1,13 kilogrammal gyarapította a tömegét.

Kapcsolódó
Rekordlistás óriáspontyot akasztottak a Tisza-tavon
Majdnem megdőlt a pontyrekord a Tisza-tavon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik