Mozaik

Összerugdosták Sanyit, Békéscsaba sztárkakasát

Német Nikolett
Német Nikolett

Betegre rugdosták a békéscsabaiak kedvenc kakasát, Sanyit, aki több mint négy éve él a Munkácsy téren, számolt be róla a beol.hu.

A Facebookon terjedő hírek szerint a téren élő hajléktalanok napokig vegzálták az állatot, de a téren játszó, szaladgáló gyermekek is kergették, dobálták a kakast, aki sokat fogyott a bántalmazások miatt, és csak a fáján talált menedéket.

Sanyit szerdán délután egy békéscsabai tanyára vitték, hogy meggyógyítsák, majd másnap soron kívül fogadta, és megvizsgálta dr. Sprőber Zoltán békéscsabai állatorvos. Külső sérülés nyomait nem látta rajta, de továbbra is megfigyelés alatt tartják a tanyán, azt ugyanis egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy belső baja nem lett-e.

Sanyi a körülményekhez képest jól van, eszik, iszik, kapirgál, sőt, csütörtökön reggel kukorékolással ébresztette átmeneti gazdáit. Látszik rajta, hogy nem igazán tudja, mi is történik vele.

Sanyiról Békéscsabán szinte mindenki tudja, de az országos sajtóban is felkapottá vált, hogy több mint négy éve szökött meg a csabai piacról a gazdájától, így kerülte el, hogy előbb-utóbb a bográcsban kössön ki. A Munkácsy téren talált otthont, a környékbeliek vigyázták, etették, itatták, de máshonnan is hoztak neki eleséget, remélik, lesz majd még erre lehetőségük.

Kapcsolódó
Hogy nem süketülnek meg a kukorékolástól a kakasok?
Belga kutatók jöttek rá a titok nyitjára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik