Mozaik

Másodszor is kifogta az emberméretű harcsát

Pecaverzum
Pecaverzum
Huszonöt centit nőtt két év alatt az óriás.

Egy horgász két év után kifogta ugyanazt a kapitális harcsát – írta a Pecaverzum.

A Holt-Marcalon a gátőrkanyarnál van tanyája Tóth Norbertnek, rendszerint ott szokott horgászni. Május 7-én, kedden két botja várta bevetve a halakat: az egyiken ponty, míg a másikon harcsa jelentkezésére számított.

A keszeggel csalizott úszós készségén kora este kapást észlelt, és amikor megérezte, mekkora hal küzd a szerelék végén, azonnal átkiabált a tőle száz méterre, egy másik álláson pecázó ismerősének, Szlovák Ferencnek.

Átjött gyorsan, kivette a pontyozó botomat, és hozott nagyméretű merítő szákot, de az felejtős volt. Végig a partról fárasztottam egy közepes erősségű bottal. Elég jól küzdött, tíz percig tartott, de tíz perc is nagyon hosszú, ha rángatják az ember kezét

– mesélte a Pecaverzumnak Tóth Norbert.

A 230 centiméteresre hízott harcsát közös erővel emelték partra.

Pecaverzum

Szabályosan, az orrcsúcstól a faroktőig mérték le a hosszát, a tömegét 80 kiló körülire tippelték. Amikor tüzetesebben megvizsgálták a halat, észrevettek egy sérülést a farkán. Tóth Norbert ekkor rádöbbent, hogy visszatért hozzá egy korábbi vendége.

Mivel legutóbb is pontosan lemérték – akkor 205 centi volt –, így megtudták, hogy a harcsa az eltelt idő alatt 25 centimétert nőtt. A fogás helye sem változott, amiből arra lehet következtetni, hogy a ragadozó jól érzi magát a környéken.

A hatalmas ragadozót csak úgy, mint két éve, most is visszaengedték a Holt-Marcalba.

Kapcsolódó
Gigaharcsát fogtak a csepregi tóban
Az ember nagyságú hal 198 centiméter hosszú és 55 kilogrammos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik