Virágzó vidékünk

Gigaharcsát fogtak a csepregi tóban

Facebook/Bene-hegyi tó, Csepreg
Facebook/Bene-hegyi tó, Csepreg
Az ember nagyságú hal 198 centiméter hosszú és 55 kilogrammos.

Kapitális, ember nagyságú, 198 centiméter hosszú, 55 kilogrammos halat fogott Poór Attila. Az állatot a mérlegelés, fotózás után visszaengedték a csepregi tóba, írta honlapján a Vas vármegyei hírportál.

A felújított csepregi tavon március közepétől lehet újra horgászni.

A soproni Poór Attila, az elmúlt hétvégén barátaival érkezett Csepregre, ahol szombat délelőtt sikerült horogra akasztania a nem mindennapi méretű harcsát.

Fél egy óra tájban kapást jelzett a bot. A szerelék a parttól 180 méterre lehetett. A halat úgy negyedórás fárasztás után tudtam kihozni a partra. Csónakra most nem volt szükség. A harcsát, egy különleges eszközzel mértük le. A súlya 55 kilogramm volt. A hosszát úgy becsültük meg, hogy mellé feküdtem. Így jött a 198 centiméter

– részletezte élményét Poór Attila, majd kiemelte, hogy fotózás után a harcsát óvatosan visszatették a vízbe, ami a tó mélyebb részén, egy nagy csapás kíséretében eltűnt.

A nyitás előtti próbahorgászaton egy ennél is nagyobb hal akadt a horogra.

Öt órán keresztül fárasztották a helyi „Moby Dicket”. A véget nem érő harcnak tűnő küzdelem közben besötétedett, így horgászainkkal közösen arra a döntésre jutottunk, hogy az állat védelme érdekében elengedjük

–  mesélte Pócza Zsolt, a tavat üzemeltető család nevében, aki biztosnak tartja, valakinek sikerül kifognia majd a 100 kilogrammra és 3 méteresre becsült példányt is.

Fontos tudnivaló, hogy a csepregi Bene-hegyi tó sporthorgász tó, így a kifogott halakat, az adatok dokumentálása után vissza kell engedni.

Kapcsolódó
Új halfajt észleltek a Tisza-tóban
Meglepetés a halmentésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik