Mozaik

Medve van egy Pest vármegyei településnél

Ismét medve jár az aszódi határban, közölte a városi önkormányzat a Facebookon. Mint írták: félni nem kell, de nem árt az óvatosság.

A poszt szerint miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kis gólyák miatt, vasárnap óta a város határának másik „nevezetessége”, egy medve is figyelmet követel magának.

Hozzátették, azt nem tudni, hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó, vagy egy másikról.

A medvéről az internetre kerültek fel fotók, az állat jelenlétét pedig Ecker Bence, a város mezőőre is megerősítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó. Mindenesetre azt javasolja: a határban ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.

„Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az esetleg nálunk lévő, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve kihátrálni a helyszínről” – tette hozzá.

Az aszódi önkormányzat egyúttal jelezte, hogy új figyelmeztető táblákat helyeznek ki a város északi külterületeinek főbb útjai mellé, miután a korábban kitett táblák egy részét ellopták illetve összetörték, de ezek pótlása várhatóan már hétfőn meg is történt.

Emlékezetes, két évvel ezelőtt szintén Aszódnál észleltek medvét, útját akkor országos figyelem kísérte.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik