Mozaik

Beporzóbarát évelőkre cserélik az egynyári növényeket Budapesten

Facebook / FŐKERT
Facebook / FŐKERT
Amellett, hogy meseszépek, a méheket és a pillangókat is magukhoz vonzzák.

Éljenek az évelők! – írta a FŐKERT.

Budapesten városszerte egyre több helyen váltják fel évelőkkel az egynyári növényeket. Alkalmazásuk hosszú távon rengeteg előnnyel jár, hiszen a kezdeti gondoskodás után ezek az évelőágyások ökologikusabbak, fenntarthatóbbak, amellett, hogy egész évben folyamatosan díszítenek hol virágjukkal, hol levélszínükkel, termetükkel, habitusukkal.

A BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divíziójának munkatársai az Attila út mentén olyan évelőágyat alakítottak ki, ahol magról vetették a növényeket, ennek köszönhetően egy bájosan kusza és nagyon látványos “dzsungel” jött létre.

Galéria
Facebook / FŐKERT

Most virágzik többek között a verbéna (Verbena bonariensis), a narancssárga cickafark (Achillea millefolium ’Terracotta’), a ligeti zsálya (Salvia nemorosa) és hamarosan a fantasztikus kék színben pompázó szamárkenyér (Echinops ritro) is virágot bont.

A Margit-szigeten palántázással ültették a növényeket néhány évvel ezelőtt, melyek azóta is gyönyörűen virítanak. Nagyon mutatós a magasra növő korbácsliliom (Eremurus) egyedi virágzatával, a szürkés imola (Centaurea dealbata) kócos lila virágai vonzzák a méheket és a pillangókat, és a kis-ázsiai macskahere (Phlomis russeliana) több emeleten elhelyezkedő sárga virágai is különleges látványt nyújtanak.

Kapcsolódó
Egy hónapig ne nyírj füvet: itt a vágatlan május kihívás!
Nagyon sokat segíthetünk így a beporzóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik